Thought diversity

Thought diversity

“Employees who feel they can be themselves in the workplace have been found to be more engaged and have higher self-reported performance than employees who feel otherwise.” – Gallup Research

Thought diversity este încă un domeniu emergent, pe care acum îl explorăm și în care la acest moment se fac studii pentru a observa modul în care gândim în anumite circumstanțe.

Cu toții am văzut statisticile cu privire la beneficiile de care se bucură companiile ce au un nivel crescut de diversitate și incluziune. Organizațiile cu un nivel crescut de diversitate generează venituri mai mari, sunt mai inovative și au o rată mai scăzută cu privire la fluctuația de personal.

Companiile cu o rată ridicată de diversitate sunt mai de succes deoarece privesc problemele sau provocările din mai multe perspective. Echipele în care diversitatea este la un nivel înalt de asemenea, abordează provocările din puncte diferite de vedere deoarece vin și cu experiențe de viață diferite. Cu cât un grup este mai divers, cu atât șansele de a găsi soluții mai inovative și outside of the box sunt mai mari.

Desigur, este necesar ca pe lângă diversitate ce ține de cultură, etnicitate, culoare, sex, vârstă, religie ș.a. să avem în vedere încă un aspect important, diversitatea la nivel de gândire.

Astfel este important să aducem împreună: persoane analitice, persoane care își asumă mai ușor riscuri, persoane cu un nivel de empatie mai ridicat și aici putem folosi teste de personalitate dacă este necesar.

Odată cu aducerea împreună a unui grup de o diversitate ridicată, putem folosi diferite tehnici pentru a genera noi idei si soluții. O tehnică folosită în brainstorming și găsirea de soluții la diferite provocări este să adresăm întrebări de tipul “Dacă prima soluție nu este o variantă, care este următoarea care îți vine în minte?”.

Cu toate acestea, poate cea mai importantă zonă din aria de thought diversity este încurajarea de către leaders/team managers la a ieși în față și a-ți spune părerea, ideile cu privire la subiectul discutat. Participarea la discuții.  Lucru care se întâmplă atunci când membrii unei echipe se simt în siguranță și au încredere că dacă își vor expune părerea nu vor fi judecați sau criticați. De asemenea, sentimentul de apartenență la grup să fie unul ridicat, să simți că faci parte din echipă și că ești un membru important al acesteia.

Un stil de leadership conștient, bazat pe Diversity, Equity, Inclusion and Belonging și cu un plan de acțiune bine stabilit, atrage performanță la nivel înalt, atrage motivație, atrage commitment, atrage  încredere.

Acum mulți ani mi s-a transmis această informație: Pentru ca o companie să fie eficientă și de succes, ea trebuie să pună accent pe 3 mari zone: Trust, Learning and Creative.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.